Archief

terug naar frankmulder.info

Rivaliteit is besmettelijk

in: Trouw (10 mei 2011)

Geen conflict op aarde dwingt mensen zo partij te kiezen als het conflict in Israël. "Maar indelingen in goed en fout zijn meestal vals", zegt Michaël Elias, taalkundige. "We zouden wel wat meer mogen luisteren."

>> meer...


"Biometrie staat op een cruciale tweesprong"

in: Trouw (27 april 2011)

Het gebruik van biometrie gaat onze samenleving grondig veranderen. De richting die we kiezen bepaalt of we uitkomen bij een veiliger samenleving, of juist bij een allesoverheersende Big Brotherstaat, zegt biometrie-expert Max Snijder.

>> meer...


Herkomst Libische wapens pijnlijk voor Europa

in: Trouw (7 maart 2011)

Stuk voor stuk verklaarden de Europese leiders vorige week plechtig dat de Libische leider Gadhafi kan fluiten naar nieuwe wapens, nu hij ze blijkt in te zetten tegen zijn eigen bevolking. Zijn repressie was echter jarenlang geen bezwaar voor de EU om hem wapens te verkopen.

>> meer...


Gewenst: beveiliger of Rambo?

in: Trouw (13 januari 2011)

specopsNederlandse ex-militairen laten zich in conflictgebieden inhuren als private beveiligers. Het ontbreekt aan controle op deze huurlingen. "Als de export van wapens aan criteria moet voldoen, waarom de export van gewapende diensten dan niet?"

>> meer...


Europa levert iedereen wapens

in: Trouw (23 november 2010)

Als het om wapenexport gaat, leggen de Europese criteria het vaak af tegen economische en politieke belangen van de lidstaten. Dat blijkt uit een zwartboek dat Europese maatschappelijke organisaties vandaag publiceren.

>> meer...


Een blanke illegaal

in: Trouw Trouw (7 september 2010)

De overheid legt een bestand aan met vingerafdrukken van de hele bevolking. Maar niet van Paul Cuijpers, want die wil ze om geloofsredenen niet afgeven.

>> meer...


Waarom India geen supermacht gaat worden

in: Trouw (16 juli 2010)

Dubbele groeicijfers, een kwart miljoen IT'ers per jaar en over een tijdje de grootste bevolking op aarde betekenen nog niet dat India een supermacht kan worden, betoogt historicus Ramachundra Guha.

>> meer...


Willen wij wel een einde aan de voedselcrisis?

in: Trouw (7 juni 2008)

Deze week kwamen regeringen bijeen om te praten over de voedselcrisis. Aan de echte oorzaak durfde niemand zich te branden: onze niet te stillen honger naar meer.

>> meer...Blog

Waar ik nu mee bezig ben
17 November 2016

Op dit moment werk ik niet aan één onderzoek, maar doe ik een heleboel verschillende dingen tegelijk. Voedselhandel, boskap, de economie van Overvecht, een 87-jarige filosofe, een dominee in Bagdad, en nog veel meer.


>> meer... | Geen reacties
Genomineerd voor De Loep
13 September 2016

Ons verhaal over ISDS is genomineerd voor De Loep, een jaarlijkse prijs voor onderzoeksjournalisten!


>> meer... | Eén reactie
Afronding ISDS
09 Februari 2016

Het ISDS-project is bijna voorbij. We praten nog met Duitse, Franse en Engelse media die een vertaling gaan publiceren. Hieronder nog een kort overzicht.


>> meer... | Geen reacties