Archief

terug naar frankmulder.info

Couchsurfen met kinderen in het Midden-Oosten

in: Trouw (2 november 2013)

Couchsurfen in het Midden-Oosten kan heel goed, zelfs met kinderen. Je moet één ding doen: je radicaal overgeven aan het principe van slow travel.

>> meer...


Op de vleugels van de draak

in: Trouw Letter & Geest (5 oktober 2013)

Na vele boeken over Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa volgt de Vlaamse schrijfster Lieve Joris nu de blik van zuid naar oost en van oost naar zuid. Niet de blik van de ministers en de professoren, maar van de handelaren, tussenpersonen en duizenden avonturiers, die het gezicht zijn van de “globalisering van onderaf” maar soms niet eens meer weten waar Europa ligt.

>> meer...


Uw lichaam spreekt boekdelen

in: Trouw Wetenschap (3 oktober 2013)

Europa wil een bestand aanleggen met vingerafdrukken en persoonsgegevens van alle toeristen en immigranten. Juristen en onderzoekers houden hun hart vast.

>> meer...


De vele gezichten van het populisme

in: Trouw De Verdieping (11 september 2013)

Het populisme in Europa heeft vele gezichten, bewijst een tentoonstelling van Europese fotografen over het fenomeen. Het enige wat hen bindt is dat ze tegen de elite zijn, zegt politiek socioloog Matthijs Rooduijn.

>> meer...


Erotiek zoekt binding

in: Trouw (Letter & Geest) 17 augustus 2013

Vrijheid en ongebondenheid is ons ideaal. Maar we kunnen niet zonder binding, zegt filosoof Ad Verbrugge, zelfs als we alleen maar naar de erotische liefde kijken. Lezers van 'Vijftig tinten grijs' snappen dat.

>> meer...


Download gratis

voorkant

Blog

Gezocht
15 Maart 2018

Mensen die willen helpen onze woongemeenschap te renoveren, zo duurzaam mogelijk, en samen met wijkbewoners.


>> meer... | Geen reacties
Op naar koop?
27 Februari 2018

We zijn heel druk met de voorbereidingen van de koop van ons gebouw. Zou het überhaupt doorgaan allemaal? Zouden we er volgend jaar nog zijn? Terwijl ik daarover nadenk, schiet er een knalblauwe ijsvogel door de lucht. Midden in de stad.


>> meer... | Geen reacties