Archief

terug naar frankmulder.info

China, wereldleider?

in: Trouw (29 juni 2013)

China is in crisis. Natuurlijk, het heeft de mooiste groeicijfers ter wereld, de meeste zonnepanelen, de grootste autoproductie, de meeste hogesnelheidslijnen, de meeste miljoenensteden en de meeste miljardairs. Maar het is een reus op lemen voeten, en de leiders weten dat.

>> meer...


Rabbi's strijden voor Palestijnse rechten

in: Trouw (13 mei 2013)

Rabbi Yehiel Grenimann komt op voor de rechten van Palestijnse boeren en bedoeïenen. "Ik wil ze helpen, maar ik wil ook het jodendom redden."

>> meer...


We werken ons te pletter, maar zijn nooit tevreden

in: Trouw (6 april 2013)

Economen zouden het verhaal van Faust er weer eens bij moeten pakken, zeggen Robert en Edward Skidelsky, een filosoof en een Hogerhuisbaron, in hun nieuwe boek over economische groei. Faust leerde dat je voor het grenzeloos najagen van je verlangens altijd een keer de rekening krijgt.

>> meer...


De muisklik is niet zaligmakend

in: Trouw (30 maart 2013)

Weg met het jubelgeloof in Facebook en Google, we moeten weer seculier en historisch naar techniek gaan kijken. Dat zegt Evgeny Morozov in zijn nieuwe, ijzersterke boek To Save Everything, Click Here. Het nieuwe boek van internetgoeroe Jaron Lanier valt daarbij in het niet.

>> meer...


Hoe groen is de ASN?

in: Trouw De Verdieping (4 februari 2013)

De ASN Bank blijkt bijna de helft van al het spaargeld gestoken te hebben in doodgewone hypotheken, vooral via de SNS. Is dat erg? Is dat duurzaam?

>> meer...


Om onze rijkdom hoort geen hek

in: Trouw Letter & Geest (21 december 2012)

Voor handel en kapitaal zetten we de grenzen open, maar als het gaat om armoede en migratie denken we nog puur in nationale hokjes. Dat is krom, vindt hoogleraar politieke geografie Henk van Houtum.

>> meer...


Geef de Chinezen maar weer de schuld

in: Trouw De Gids (7 juli 2012)

We zijn op weg naar een grondstoffenarmageddon en we doen niks. Dat zegt Dambisa Moyo in haar nieuwe boek Winner Take All. De enige die wel iets doet, is China. En hoe.

>> meer...


Italiaanse ondernemers willen eerlijk delen

in: Trouw (16 mei 2012)

Niet nemen, maar geven. Dat is de cultuur die de ondernemers van het katholieke netwerk Economie van Gemeenschap willen verspreiden. "We lijden aan het koning Midassyndroom."

>> meer...


Download gratis

voorkant

Blog

De geluksmachine digitaal
01 November 2017

Nu gratis te downloaden: De geluksmachine. Klik hier voor de omslag en hier voor de inhoud.


| Eén reactie
Businessplan Wooncoöperatie
01 November 2017

Afgelopen maand ben ik vooral bezig geweest met het schrijven van een businessplan. Die is nu te lezen.


>> meer... | Geen reacties