Archief

terug naar frankmulder.info

Kun je God bewijzen?

in: De Nieuwe Koers (november 2013)

Kun je bewijzen dat God wel of niet bestaat? Nee, maar rationele argumenten zijn wel belangrijk voor wie een wereldbeeld zoekt dat intellectueel klopt. En voor wie daar eerlijk met anderen over wil discussiëren.

>> meer...


Kan de wereld efficiënt worden?

in: Filosofie magazine (november 2013)

Kunnen we de wereld efficiënt maken? Bestaat transparante politiek? Kan de economie altijd groeien? Kunnen we het milieu redden met techniek? Vier moderne illusies die ik in Filosofie Magazine bespreek.

>> meer...


Maakbaarheid is een illusie

in: Filosofie magazine (november 2013)

Wij moderne mensen houden niet zo van problemen. Als we er eentje tegenkomen, is onze reflex altijd hetzelfde: wegorganiseren. Volgens Paul Frissen kunnen we het tragische niet meer accepteren.

>> meer...


Opstandingsplantjes

in: Nederlands Dagblad (2 november 2013)

Voor het ND schrijf ik een paar keer per jaar een column in de rubriek Sporen. Op zoek naar sporen van Gods koninkrijk. Deze keer: opstandingsplantjes.

>> meer...


Op de beurs hebben de machines de macht

in: VPRO Gids (31 oktober 2013)

Tegenwoordig vindt de meeste handel op de beurs plaats tussen computers die elkaar te slim af proberen te zijn. Wat betekent dat voor de gewone-mensen-economie? Tegenlicht gaat op onderzoek uit.

>> meer...


De Mammon is dood, en wij hebben hem vermoord

in: De Groene Amsterdammer 42 (17 oktober 2013)

Kapitalisme is meer dan een model. Het is een religie, betoogt een groeiend aantal eigenzinnige denkers. Kunnen economen iets leren van de theologie?

>> meer...


Nobelprijs voor tegengestelde theorieën

in: Kijk (14 oktober 2013)

De Nobelprijs voor de economie is dit jaar toegekend aan drie Amerikaanse economen die hebben onderzocht hoe rationeel de markten zijn. Ze zijn het helemaal niet met elkaar eens.

>> meer...


Op de vleugels van de draak

in: Trouw Letter & Geest (5 oktober 2013)

Na vele boeken over Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa volgt de Vlaamse schrijfster Lieve Joris nu de blik van zuid naar oost en van oost naar zuid. Niet de blik van de ministers en de professoren, maar van de handelaren, tussenpersonen en duizenden avonturiers, die het gezicht zijn van de “globalisering van onderaf” maar soms niet eens meer weten waar Europa ligt.

>> meer...


Download gratis

voorkant

Blog

The Stone
28 September 2012

Een artikel van mij is deze week besproken op The Stone, de filosofiesite van de New York Times. Zie hier!


| Eén reactie
Stemmen
13 September 2012

Wat doe je als je christenanarchistische neigingen hebt en je mag stemmen? Links, rechts, christelijk of gewoon niks? Een blogje voor de verkiezingssite van de Groene Amsterdammer.


>> meer... | Geen reacties