of schieten debiel in het rond) omdat Bin Laden door z'n hoofd is geschoten, maar de Berliner Zeitung denkt er het hare van." /> Osama dood - Frank Mulder

blog

Osama dood

Amerikanen staan te juichen op straat (of schieten debiel in het rond) omdat Bin Laden door z'n hoofd is geschoten, maar de Berliner Zeitung denkt er het hare van.

27 x bekeken

-->

"Er is geen reden tot vreugde als er iemand doelbewust om het leven wordt gebracht”, schrijft de Berliner Zeitung, nadat Angela Merkel haar vreugde uitsprak over de moord op Osama. Het laat zien “hoe dun het laagje christelijke cultuur is dat over de lage, archaïsche instincten van de mens ligt”, schrijft het dagblad in zijn commentaar. „Ja, (…) de vreugdedansen in New York vormden een ritueel van psychische ontlading. Er is [echter] geen sprake van gerechtigheid, integendeel, een mens is slachtoffer geworden van het lage instinct van de wraaklust.” Aldus Berliner Zeitung, die er bovendien op wijst dat als er destijds een aanslag op George W. Bush zou zijn gepleegd, het Westen eventuele vreugdedansen in de islamitische wereld vol walging zou hebben veroordeeld.

Ik zal niet doen of ik de Duitse kranten goed bijhoud. Dat doet de website PressEurop voor me, heel handig.

Maar ik heb me ook al verbaasd over de afwezigheid van kritiek op de moord. Het voelt goed om met de hele wereld (tot aan Hamas toe) onze woede te ontladen op deze zondebok. Lekker het kwaad buiten onszelf plaatsen, op een boze man met een lelijke baard, en dan in de oceaan dumpen.

Maar wie heeft Osama grootgemaakt? Wie heeft hem wapens geleverd? Wie heeft duizenden mensen vermoord uit naam van de zoektocht naar hem? Dat deze man niet voor het gerecht kan verschijnen, is een schande - maar wel een opluchting voor veel westerse (en oosterse) leiders.

er geen reden tot vreugde is als er iemand doelbewust om het leven wordt gebracht”. De liquidatie van Osama bin Laden laat volgens hen zien dat “hoe dun het laagje christelijke cultuur is dat over de lage, archaïsche instincten van de mens ligt”, schrijft het dagblad in zijn commentaar. „Ja, (…) de vreugdedansen in New York vormden een ritueel van psychische ontlading. Er is [echter] geen sprake van gerechtigheid, integendeel, een mens is slachtoffer geworden van het lage instinct van de wraaklust.” Aldus Berliner Zeitung, die er bovendien op wijst dat als er destijds een aanslag op George W. Bush zou zijn gepleegd, het Westen eventuele vreugdedansen in de islamitische wereld vol walging zou hebben veroordeeld.Gerelateerde artikelen

Reageren?(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Terug naar www.frankmulder.info