blog

Eind van de wereld

Morgen tuimelt de mensheid van de Mayakalender af, zeggen ze. Voor de zekerheid hebben we vandaag even gekeken hoe Armageddon erbij lag.

35 x bekeken

-->

Ik moet zeggen, er gebeurde nog bar weinig. Geen legers, geen gejoel, geen stampende paarden, niks. We zijn de bus niet eens uitgekomen, want het regende pijpestelen op de vlakte van Megiddo (zoals de plaats des onheils officieel heet) en er kwam nog geen konijn uit z'n hol. We zijn pas in Jeruzalem uitgestapt.

Daar zitten we bij een heel aardige orthodoxe jood die zich net vorige week heeft aangemeld voor Couchsurfing.com omdat zijn vrouw en vier kinderen op vakantie zijn. Hij heeft een villa vol lege kamers!

Trouwens, over aardig gesproken: veel mensen klagen over de onaardigheid van Israeliers, maar wij staan echt versteld van wat mensen voor ons doen. We krijgen telkens logeeradressen, en we krijgen ook steeds een lift als we ergens op de bus staan te wachten. De mensen waar we mee liften bieden ons van alles aan. Een etentje in Tel Aviv als we daar eens zijn, een kamer in de woestijn als we daar nog plannen toe hebben, en gisteren zelfs een auto. Hebben jullie geen auto? O, jullie mogen die van mijn vrouw wel een paar dagen hebben hoor.

Maar goed, ze moeten wel. Morgen staan al die legers uit de hele wereld voor de deur, in Armageddon. Dan heb je uiteindelijk ook weinig aan de auto van je vrouw.
Gerelateerde artikelen

Reageren?(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Terug naar www.frankmulder.info