blog

Oudjaarsbericht

Wat is er weer veel gebeurd op de West Bank, de laatste tijd. Josha en Chris hebben de belangrijkste nieuwtjes uit Palestina even op een rij gezet.

119 x bekeken

-->

Het is bijna niet te geloven, maar in sommige supermarkten hebben ze gekleurde cornflakes! En bij het ontbijt mag je zoveel je wilt.

Met kerstmis was er een grote optocht van misschien wel honderd kerkelijke scoutgroepen uit de hele West Bank die door Bethlehem marcheerden, compleet met trommels, doedelzakken en dansmariekes. En je kon er grote ballonnen krijgen in de vorm van een kerstman.

In Bethlehem hebben ze tegenwoordig een indoor speeltuin met maar liefst twee ballenbaden! De Ikea is er niets bij.

Een kilometer verderop hebben ze ook iets leuks bedacht: een levensgroot doolhof! Grote mensen doen er 's ochtends soms wel drie uur over om aan de andere kant te komen, bij hun werk, en staan daarom al om vier uur in de rij. Ze noemen het ook wel een checkpoint en het is superspannend.

In een dorpje in de buurt woont Hassan, die elke vrijdag demonstreert tegen de Muur. Hij heeft al tien keer gevangen gezeten, maar hij is heel aardig en hij heeft een paard waar je op mag zitten.

Het allerleukste was wel een bezoek aan Jericho, een stad vol oude gebouwen en bijbelse herinneringen. Maar daar hadden we geen tijd voor, want we moesten naar Banana Land, een speeltuin midden in de woestijn waar je kan barbecuen en in het water kunt springen!

Zo zie je maar weer, in Palestina (zo mogen we het sinds een paar weken noemen) gebeurt iedere dag wel wat!




Gerelateerde artikelen





Reageren?

Willeke

Leuk om te lezen. Die Josha en Chris hebben het begrepen. Heerlijk! Goede jaarwisseling voor jullie.

Willeke - 31-12-’12 14:50


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.




Terug naar www.frankmulder.info