blog

Drone

Deze week zat ik met iemand te bomen over de opkomst van de controlestaat, toen er - geloof het of niet - een drone overvloog. Nooit eerder gezien. Een teken?

39 x bekeken

-->

Alleen of het van God was, of van de CIA, daar kwamen we zo snel niet uit. Hij vloog in elk geval dwars over de binnenstad. Hij was te klein voor een zweefvliegtuig, en te groot voor een reiger. Die zijn doorgaans ook niet van metaal, dus dat het een drone was weten we vrij zeker.

Maar goed, ik ben dus betrokken bij een nieuw clubje, samen met twee anderen, om een comité op te richten ter bevordering van het gedachtegoed van de nog immer relevante Franse socioloog en theoloog Jacques Ellul. Hoe zeg je dat kort? Een Ellulwerkgroep. Inclusief gestencild verzetsblaadje dat we gaan maken.

Terwijl de drone onze aantekeningen kopieerde, zaten we te brainstormen over een eerste aflevering, met als speciale thema de opkomst van de controlestaat. Ellul zei in 1954 al dat we onherroepelijk afstevenen op totale politiecontrole. Hij was er op tijd bij. Hoe hij dat wist? Lees het in het blaadje dat we over een tijdje zullen presenteren.




Gerelateerde artikelen





Reageren?



(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.




Terug naar www.frankmulder.info