blog

Waar ik nu mee bezig ben

Op dit moment werk ik niet aan één onderzoek, maar doe ik een heleboel verschillende dingen tegelijk. Voedselhandel, boskap, de economie van Overvecht, een 87-jarige filosofe, een dominee in Bagdad, en nog veel meer.

78 x bekeken

-->

Voor de Groene Amsterdammer onderzoek samen met een andere journalist de wereld van de grote voedseltraders, een paar gigantische bedrijven die haast niemand kent, maar die bijna alle voedselhandel in de wereld controleren. Maar ik werk ook aan een stuk over de stand van het Nederlandse bos.

Verder wil ik heel graag weten hoe het komt dat in mijn eigen wijk zo veel mensen werkloos thuis zitten, terwijl ze bijna allemaal wel iets kunnen. Hoe kan dat? Het wordt een stuk over de economie van Overvecht en ik ga het hebben over de ziekte van Baumol.

Voor het kerstnummer van de Groene werk ik ook nog aan een artikel over leiderschap en de nieuwe managementstijl die gaat over 'zelfsturende teams'.

Voor Trouw heb ik een interview gehad met Shane Claiborne, een voorman van een nieuwe lichting evangelicalen die niet begrijpen hoe de oude blanke evangelicalen zo de verkeerde kant op zijn gegaan. Komt binnenkort in de krant!

Verder moet ik nog een interview uitwerken met Andrew White, ook bekend als 'de dominee van Bagdad', die heen en weer vliegt tussen Joodse, Arabische, shiïtische, soennitische en christelijke leiders om te werken aan verzoening. Ik weet nog niet voor welke krant, maar die man is zo bijzonder dat ik het desnoods zelf uitprint en langs de deuren breng.

Voor Filosofie Magazine heb ik een oude Joods-Hongaarse filosofe geïnterviewd, Agnes Heller (87), die uitlegt waarom een perfect rechtvaardige samenleving onmogelijk is en waarom we dat ook niet moeten willen.

Met uitgeverij Skandalon ben ik een mooi project aan het voorbereiden. We willen een boek van mijn grote inspiratiebron Jacques Ellul in het Nederlands gaan vertalen. Daarover later meer!

Ik heb ook een paar boeken op de plank liggen waar ik graag iets mee wil, maar ik weet nog niet wat. Ik ben aan het lezen over de geschiedenis van Turkije en ik wil weten wat psychiater Dirk de Wachter te zeggen heeft over onze maatschappij in zijn nieuwe boek.

Deze opsomming gaat trouwens alleen over het deel van mijn leven waar ik betaald voor krijg. De andere helft is nog veel interessanter, maar daarvoor moet je maar langskomen in Overvecht.
Gerelateerde artikelen

Reageren?(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Terug naar www.frankmulder.info