blog

Het echte nieuws uit het Midden-Oosten...

... is bijvoorbeeld dat 20 Joden en Palestijnen deze maand samen The Cost of Discipleship lezen van Dietrich Bonhoeffer.

32 x bekeken

"Verwonder je niet over het slechte nieuws, maar over het goede nieuws", schreef Henri Nouwen eens. Geweld is er altijd, ook in het Midden-Oosten. Maar het bijzondere is dat er temidden van geweld en conflict altijd weer mensen zijn die voor verzoening kiezen.

In een nieuwsbrief las ik dit:

We are excited to be taking a group of 20 Israeli and Palestinian young adult leaders to Berlin, Germany this November 20-24.

The young adults will learn from the teachings of Dietrich Bonhoeffer's The Cost of Discipleship as they recap on events of this summer, how each community responded, and where we go from here.

Het zijn maar 20 mensen. Ze worden bijeengebracht door deze club. Die is natuurlijk bacterieel klein vergeleken bij wat de grote mannen der aarde aan het doen zijn. Maar ik weet zeker dat de geschiedenis afhangt van dit soort groepjes, en niet van de grote mannen der aarde.

 

Nu ik toch bezig ben: hier staat een oproep van Joodse rabbi's om Palestijnse boeren op de West Bank mee te helpen met de olijfoogst. Dat doen ze ieder jaar.

Verwonder je!
Gerelateerde artikelen


Gebruikte Tags: ,


Reageren?(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Terug naar www.frankmulder.info