Archief

terug naar frankmulder.info

Het einde van het gezin

in: De Groene Amsterdammer (16 augustus 2017)

Een groot onderzoeksverhaal voor de Groene Amsterdammer. Talloze kinderen in arme buurten maken een echtscheiding mee en groeien op zonder vader. Zo verkruimelt de enige veiligheid die arme mensen hebben: het gezin.

>> meer...


Kapotte families

in: Nederlands Dagblad (12 augustus 2017)

In een samenleving waarin families uit elkaar vallen, is de grootste prestatie die je kunt leveren misschien wel dit: van je partner houden.

>> meer...


De 'pastor van Bagdad' is voor niemand bang

in: Volzin (juli 2017)

Verzoening doe je niet met vrienden, maar met vijanden, zegt hij altijd. En daarom nodigde hij IS uit voor een etentje. 'Dan hakken we wel je hoofd eraf', was het antwoord. De voormalige 'pastor van Bagdad' is voor niemand bang.

>> meer...


Hoe ontstaan revoluties?

in: Kijk Special Revolutie! (juni 2017)

Het broeit, in de wereld. Miljoenen mensen worden onderdrukt door corrupte machthebbers. Velen van hen zijn boos. Maar dat betekent niet dat er overal revoluties zijn. Wanneer is een land rijp voor revolutie? Hoe onstaan revoluties?

>> meer...


De social-mediarevolutie van Oudheid tot nu

in: Kijk Special Revolutie! (juni 2017)

De smartphone heeft een revolutie veroorzaakt in onze manier van communiceren. Maar vergeet niet dat die revolutie al eeuwen geleden begonnen is. Het schrift, de drukpers en de telegraaf veroorzaakten al ware social-mediarevoluties die de wereld volledig op z'n kop zetten.

>> meer...


Dure arbeid ondermijnt samenleving in achterbuurten

in: Inter Press Service (8 juni 2017)

Een grote groep mensen is permanent overbodig geworden voor onze economie. Daarmee verdampen ook de economische relaties die we nodig hebben voor een samenleving.

>> meer...


Opbiechten

in: Nederlands Dagblad (17 juni 2017)

Eén van de mooiste kindjes die de protestanten met het katholieke badwater hebben weggegooid, is de biecht.

>> meer...


De geest van Alexander

in: De Groene Amsterdammer (10 mei 2017)

Als je vanaf het Alexander de Grote-vliegveld de Alexander de Grote-snelweg naar Skopje neemt, kom je via de Alexander de Grote-boulevard en het Alexander de Grote-plein bij een enorm standbeeld van Alexander. Daar vlakbij staat het toppunt van Balkankitsch: vier standbeelden van, jawel, Alexanders moeder. Alexander in de buik, aan de borst, in de armen en op schoot. Voor wie over zijn nek gaat zijn er handig fonteintjes bijgebouwd.

>> meer...


Kleine stripheld gunt ons unieke blik op Arabische wereld

in: Trouw (6 mei 2017)

'Vrede zij jullie, hoeders van het vaderland! Verdedig onze geest met hand en tand!' De kleine Riad Sattouf zingt het volksluid uit volle borst, samen met zijn Syrische klasgenootjes. Zo hard mogelijk, om te laten zien dat hij heus geen Jood is. Riad is namelijk niet alleen blond, maar ook onbesneden, hebben ze ontdekt. Hij heeft vast een 'Joodse piemel', wordt zelfs gefluisterd. In werkelijkheid is hij gewoon half-Frans en heeft zijn Syrische vader niets met de islam.

Er verschijnen veel boeken over het Midden-Oosten, maar de graphic novels van Riad Sattouf zijn wel heel indrukwekkend.

>> meer...


Politici kapen Macedonië

in: Inter Press Service (11 april 2017)

Corrupte politici en nationalistische retoriek: de crisis in Macedonië blijft zich verdiepen. Nu de president ook de vorming van een nieuwe regering tegenhoudt, dreigt de staat te desintegreren.

>> meer...


Now available in English

voorkant

Blog

Recensie Volkskrant
24 Augustus 2015

Zaterdag stond er in de Volkskrant een uitgebreide recensie van mijn boek.


>> meer... | Eén reactie
De geluksmachine bij NTR Academie
26 Juni 2015

Een gesprek van een uur over de geluksmachine, Facebook, Bacardireclames en het goede leven.


>> meer... | Geen reacties